Беглецът от снощния екшън в Рила е под охрана в болница, аверът му вече е в ареста

DenNews.bg
31.10.2013
размер на текста:

Пред болницата и стаята на Георгиев са разположени полицаи. Долу се вижда колата на бегълците.

Беглецът от закона, който разигра заедно с приятеля си сириец холивудски екшън в Рила снощи, продължава да се намира в болницата в Благоевград, пред която е разположен полицейски патрул. Той е настанен в хирургическото отделение. По време на обстоен преглед е установено, че кракът му не е счупен, а има само дълбока прорезна рана. Полицаи са разположени и пред стаята, в която в настанен 24-годишният Евгени Георгиев от Димитровград. Приятелят му, 20-годишният сириец Бади Мухлев от Пловдив вече е настанен в полицейския арест в Рила. Той е бил само с повърхностни наранявания и охлузвания.


Както снощи ви съобщихме, Георгиев и Мухлев отказват да се подчинят на полицейско разпореждане на патрул в Кочериново. С висока скорост отминават катаджиите в посока Рила. Там ги чака полицейска засада, но двамата отново не се подчиняват, профучават покрай униформените, като едва не прегазват единия от тях. На изхода на Рила, в посока Рилския манастир, обаче бегълците катастрофират в дърво, напускат колата и се крият в гората край река Рилска два часа. Открити са и веднага са арестувани.
Колата „Хонда”, с която разиграха гонката, е крадена.
Днес става ясно, че не само Георгиев е криминално проявен. Както ви съобщихме той е обявен за общонационално издирване по силата на влязла в сила ефективна присъда за кражба и му предстояло да влезе в затвора. И 20-годишният му авер също е криминално проявен, известен на полицията с разнообразие от противозаконни деяния, осъждан е. Автомобилът, с който са пътували, е бил откраднат и обявен за издирване от РУП Първомай. Разбитата кола се намира в двора на полицейския участък в Рила. Работата по случая продължава РУП Рила, уведомена е прокуратурата.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети