Беглец от закона и сириец едва не сгазиха полицай в Рила при гонка, намират ги след 2 часа търсене

DenNews.bg
30.10.2013
размер на текста:

Полицейски екшън се разигра в Кочериново и Рила преди часове. Обявен за национално издирване мъж от Димитровград и сириец са арестувани, след продължителна гонитба, катастрофа и издирване, в което са се включили над 15 полицаи от управленията в двата града.
Пътен патрул опитва да спре леката кола, с която са се придвижвали двамата в Кочериново. Вместо да отбие автомобилът профучава с мръсна газ покрай катаджиите в посока Рила. Там друг автопатрул изчаква колата по подаден от първия полицейски екип сигнал. Черният автомобил отново не се подчинява, почти прегазва един от полицаите и продължава с висока скорост бягството си по пътя за Рилския манастир.
На излизане от Рила автомобилът се забива в дърво и увисва над река Рилска. Полицаите обаче намират автомобила празен. Започва издирване, в което се включват повече от 15 униформени от управленията в Рила и Кочериново. Близо два часа полицаите обхождат гората в района. Двамата бегълци са намерени да се крият от другата страна на реката, прикрити в храстите. И двамата мъже са окървавени, с наранявания по цялото тяло в следствие на катастрофата. Единият е с открито счупване на крака и едва се придвижвал.
Почти веднага полицаите установяват, че по-сериозно пострадалият е 24-годишният Евгени Георгиев от Димитровград. Той е обявен за национално издирване по силата на ефективна присъда, предстояло му да влезе в затвора. Негов спътник е сириецът Бади Мухлев с регистрация от Пловдив. Колата, с която са се движили е крадена.
Двамата бегълци са арестувани и откарани в болницата в Благоевград. Прегледът и лечението им се извършва под полицейско наблюдение.

Очаквайте повече подробности в DenNews.bg утре
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети