Чака се решение на съда по иска на Чимев срещу купувача на старата автогара

DenNews.bg
30.10.2013
размер на текста:

На мястото на старата автогара няма нищо, след като тя бе разрушена, защото представляваше опасност.

Окръжен съд-Благоевград проведе заседание по жалбата на община Дупница за неустойка по продажбата на старата автогара в града вчера. В исковата молба от кмета на Дупница Методи Чимев има претенции към ЕТ „ЕВРОШОП – РОСЕН ХРИСТОВ”-Благоевград за неустойка по неизпълнение на договора в размер на 631 737, 60 лв. Това е сумата, която дължи купувача за всеки просрочен ден от поетите ангажименти от 01.09.2008 година, но не повече от 20 % от продажната цена на имота - 3 158 688 лева.
“Ответната страна твърди, че е имало подписано 3-странно споразумение между тях, община Дупница в лицето на предишния кмет и новия купувач, за препродажба на имота и отпадане на заложените в договора за продажба условия. Такъв договор или споразумение в община Дупница няма, а и на самото заседание ответниците не са представили. Очакваме в едномесечен срок съда да се произнесе с решение”, обясни зам.-кметът на Дупница Олга Китанова.
Като свидетел по делото вчера е бил и бившия кмет на Дупница Атанас Янев.
Припомняме, че на мястото на старата автогара купувачът бе задължен да проектира и изгради цялостен комплекс с търговско и обществено предназначение – хипермаркет с площ около 1 200 кв. м., както и открит паркинг, предназначен за клиентите на магазина; хотел, с капацитет 80- 120 легла; кино, със зрителна зала за около 50-60 човека; фитнес център и малко казино; офиси; открит басейн с летен бар; вътрешна покрита търговска улица с кафе бар и няколко малки магазина.
Срокът за реализиране на строителството на хипермаркета е 12 месеца, след получаването на разрешението за строеж. Крайният срок за реализиране на целия комплекс е 3 години, след получаване на разрешението за строеж. Росен Христов, действащ като ЕТ „ЕВРОШОП – РОСЕН ХРИСТОВ”, се е задължил да разкрие най-малко 90 работни места и да извърши мероприятия в размер на 100 000 лв. за благоустрояване на обекти със социална насоченост на община Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети