Мартин Петров при завръщането в ЦСКА: Бях решил да се откажа от футбола

DenNews.bg
30.10.2013
размер на текста:

Снимка: sportal.bg

Бившата голяма звезда на националния отбор на България Мартин Петров официално стана играч на ЦСКА. Крилото се завръща на стадион "Българска армия" след 15-годишно отсъствие и бе официално представен с червената фланелка. На пресконференцията Петров призна, че е бил на крачка от отказване от футбола, но неговата съпруга го е разубедила. Така бързоногият футболист е решил да се завърне в ЦСКА, като по думите му това е щяло да се случи дори отборът да е във "В" група.
"Старши треньора Стойчо Младенов ми звънеше постоянно в последните месеци и не изгуби вярата в мен и не се предаде, въпреки че няколко пъти му отказах през лятото. Надявам се с моето присъствие отново да се види, че ЦСКА започва да прави това, което е правил винаги. Надявам се публиката да се върне, обществеността да подкрепи отбора, да помогна на младите и да играя добре. Последната година не съм играл много, подготовката не бе пълноценна, но се надявам благодарение на опита си да се върна бързо във форма”, каза Мартин Петров, цитиран от Спортал.
Бившият национал коментира и възможността отново да се събере с Димитър Бербатов. “На 50% това е изпълнено, а за другите 50% зависи и от клуба, и от самия футболист. Пред мен стояха две възможности - или да се окажа, или да продължа. Какво по-хубаво от това да се завърна в клуба, от който започнах? Ако се бе осъществил мой трансфер в Англия или Германия, нямаше да мога да се върна вече. Преди две седмици бях готов да обявя, че се отказвам от футбола. Казах го на жена ми, която ми отговори, че не мога да го направя. Щях да се върна в ЦСКА, дори и отборът да бе във "В" група. Това е единственият клуб, в който искам да играя. Надявам се да помогна на клуба както на терена, така и извън него”, обясни Петров, като намекна, че все пак може да сложи край на кариерата си след края на сезона.
“По принцип съм запланувал, че след края на сезона ще сложа край на кариерата си. Но не искам да го казвам окончателно. В момента имам сили, но когато видя, че нямам повече сили, сам ще се откажа. За мен в момента на първо място е семейството. Това бе и причината да откажа на Стойчо Младенов да се върна още през лятото. Чул съм се със Стилиян и Бербата. И двамата ми пожелаха успех. За мен техните думи също бяха важни. Не си затварям вратите за треньорска кариера, но първо трябва да изкарам курсовете. Засега обаче нямам такива планове. От Лудогорец никой не ме е търсил", сподели още Мартин Петров.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети