Обвиниха лидера на Златна зора за участие в престъпна група

DenNews.bg
03.10.2013
размер на текста:

Лидерът на крайната гръцка десница Златна зора Николаос Михалолиакос ще отговаря в съда на обвинения за принадлежност към престъпна група, пише Ройтерс, като се позова на съдебен източник. Той бе преместен от следствения арест в килия в строго охраняван затвор.
55-годишният Михалолиакос, който е математик по образование, в продължение на цели 6 часа вчера представяше аргументи в свое оправдание пред съда. В крайна сметка съдебният следовател реши обвиняемият да бъде преместен от следствения арест в затвора.
Под стража остава и Йоргос Петелис, ръководещ подразделението на Златна зора в Пирея и считан от следствието за замесен в убийството на рапъра антифашист Павлос Фисас. Убийството изкара хиляди разгневени граждани по улиците на гръцките градове, поискали съд за виновните.
Това принуди властите да започнат разследване както на убийството, така и на дейността на Златна зора. Прокуратурата разследва 32 тежки инцидента с участието на членове на партията, в това число убийства, опити за убийство и нанасяне на побой.
Лидерът на Златна зора беше арестуван в събота заедно с други членове на партията, като част от усилията на правителството да се справи с една партия, за която твърди, че е неонацистка престъпна група.
Източник: БГНЕС, btvnews.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети