Марек Юнион-Ивкони загуби в 3 гейма в Словения

Константин Соколов
29.10.2013
размер на текста:

Първенецът на България по волейбол Марек Юнион-Ивкони записа загуба с 0:3 (27:25, 25:18, 25:17) като гост на АЦХ Любляна в мач от група А на Шампионската лига. Пред малобройна публика в иначе 13-хилядната супермодерна зала „Дворана Център Стожице“ дупничани имаха съпротивителни сили само в първия гейм.
Мачът започна много добре за Марек, който поведе още в началото на първата част с 3 точки, благодарение на силните сервизи на Гьорги Гьоргиев. Разликата се запази до първата техническа пауза, дошла при 5:8. След това обаче АЦХ успя да обърне при 11:9 и дори увеличи аванса си при 16:12. Последва съживяване в редиците на дупничани и Венелин Кадънков с блестящи изпълнения от линията за сервиз доведе нещата до 16:17 за Марек. От тук мачът тръгна точка за точка, а Любляна измъкна гейма с не малка доза къмет при 27:25 и 1:0.
Вторият гейм тръгна равностойно и вървеше така до средата. В един момент обаче всичко в играта на българския шампион се обърка, а словенците се възползваха и взеха удобна преднина. Треньорът на Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов дори смени разпределителя си Гьорги Гьоргиев с младия Йордан Пеев. АЦХ пък продължи спокойно и с атака на Анджелко Чук затвори гейма при 25:18.
В третата част в игра се завърна Гьоргиев, а на полето се появиха и Георги Елчинов, Мартин Иванов и Михаел Манджуков, но напрежението не напусна дупнишкия тим. Домакините пък се разиграха и с лекота спечелиха гейма с 25:17, а с това и мача с 3:0.
Това е втора загуба за Марек със същия резултат в Шампионската лига след домакинското поражение от френския Тур преди 5 дни.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети