Студентите от НБУ ще блокират Околовръстното

DenNews.bg
29.10.2013
размер на текста:

За радост на всички зажаднели за знания студенти, които с невиждан ентусиазъм се опитаха да пробият окупацията на колегите си и ги обвиниха, че ги лишават от възможност да учат, занятията в Софийския университет "Св. Климент Охридски" са започнали. Единствено в Ректората учебни занятия няма да има. Във всички останали сгради на ВУЗ-а има лекции, съобщиха от университета.
Окупацията на Ректората продължава макар вчера Академичният съвет да призова организаторите да потърсят други форми на протест.
В подписката в подкрепа на "Ранобудните студенти" вече са се подписали над 300 преподаватели от Софийския университет и от други висши училища, похвали се пред БТА студентът от СУ Борис Рангелов.
По думите на Рангелов днес студенти от УНСС също възнамеряват да окупират една от залите във висшето училище.
БНР пък съобщи, че студенти от Нов български университет ще блокират Околовръстното шосе в знак на съпричастност с исканията на колегите им от Алма Матер за оставка на кабинета и нов морал в политиката.
Към протестната акция вече се присъединиха студенти от НАТФИЗ "Професор Кръстьо Сарафов", както и учащи се от Великотърновския и Пловдивския университет.
Източник: dnes.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети