Общината дава 15 бона на Марек Юнион-Ивкони

DenNews.bg
25.10.2013
размер на текста:

Община Дупница ще отпусне 15 000 лева на волейболния шампион при мъжете Марек Юнион-Ивкони, реши ОбС на днешната си сесия. Отборът участва за втори път в Шампионска лига и по този начин популяризира Дупница в Европа, което бе достатъчно основание съветниците да приемат предложението за финансово стимулиране. Освен всичко Марек постигна дубъл у нас, спечелвайки и Купата на България.
Иначе както съобщихме Марек Юнион-Ивкони загуби първия си мач от група А на най-силния клубен турнир, отстъпвайки с 0:3 на френския Тур. Треньорът Найден Найденов обаче видя положителни неща в играта. “За мен беше хубаво, че продължихме да се борим и след 0:2 и имахме своите шансове. Цяла седмица говорихме, че не трябва да грешим и да играем техния стил, а точно това направихме. Това бе първи официален мач за нашия отбор и мисля, че се борихме. Като за първи мач, мисля, че изпълнихме донякъде задачите. Имахме своите шансове да спечелим третия гейм. Но неопитността е важна, направихме някои детински грешки, които костват загуба на гейм и мач. Трябва да изчистим елементарните грешки”, бе коментарът на Найденов след срещата в “Арена Самоков”.
Дупнишкият тим няма много време за губене, след като следващата среща от Шампионската лига е във вторник, когато Марек гостува на словенския АЦХ Любляна.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети