Марек Юнион-Ивкони загуби тежко на старта на Шампионската лига

Константин Соколов
24.10.2013
размер на текста:

Марек Юнион-Ивкони загуби с 0:3 (23:25, 21:25, 23:25) от френския Тур в първи мач от волейболната Шампионска лига. В зала „Арена Самоков” играчите на българския първенец бяха твърде сковани, докато отборът на Тур, подсилен от цели 8 чужденци, показа по-високата си класа.
Първият гейм започна точка за точка и продължи така до първата техническа пауза, дошла при 8:7 за Марек. Грешки при посрещане на флот сервиз от страна на Георги Елчинов обаче позволиха на французите да обърнат до 8:11, а второто техническо прекъсване бе при 12:16. Последваха опити на дупничани да се върнат в играта, но силите им стигнаха само до 23:25 и 1:0 гейма за Тур.
През втората част гостите наложиха своето темпо още в началото, като поведоха с 8:5. При втората техническа пауза разликата бе още по-голяма – 16:12 за отбора на Тур, а играта на Марек Юнион-Ивкони съвсем се разстрои. Това накара треньорът Найден Найденов да смени диагонала си Венелин Кадънков, пускайки на негово място младия Михаел Манджуков. Рокадата не даде кой знае какъв ефект, а единствен Гьорги Гьоргиев знаеше за какво е на полето. Усилията на македонеца обаче стигнаха само за 21:25 и 0:2.
Българският шампион тръгна далеч по-добре в третия гейм и поведе с 3:0. Французите обаче изравниха при 6:6, а след това резултатът вървеше точка за точка. Марек Юнион-Ивкони взе преднина при 16:14, но в самия край на частта, благодарение на елементарни грешки, дупнишкия отбор предаде гейма с 23:25, а с това и мача с 0:3.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети