25 000 евро глоби за БГ шофьори в Брюксел за дни

DenNews.bg
24.10.2013
размер на текста:

Български шофьори, пренесли родния непукизъм в неправилното паркиране и неспазване на правилата, са взети на прицел от полицията в Брюксел и само за дни са им наложени актове и фишове за около 25 000 евро.
Полицейската акцията е била съсредоточена в района на площад в широкия център на града, където паркират множество автомобили с българска регистрация.
Според местни медии площадът се превръща в гето, а най-често българските автомобили са в нарушение, тъй като за тях не са платени съответните застраховки и разрешителни.
За акцията от България е бил командирован полицай, който да съдейства на своите белгийски колеги. При проверките на документите за самоличност българските граждани показвали лични карти или паспорти, които изглежда са били редовни.
Проверяваните обяснявали, че са в Белгия за туризъм, т. е., имат правото на безусловен престой в продължение на три месеца.
Провереният район е известен на местната полиция с това, че от там се извършва редовно незаконен превоз на хора и стоки от и до България, както и към незаконни строежи, където се работи "на черно", съобщава Нова телевизия, позовавайки се на БТА.
Полицията е целяла да пресече случаите, в които българските граждани, живеещи постоянно в Белгия, продължават да управляват автомобилите си, без да сменят регистрацията им, защото така избягват задължителните технически прегледи и застраховки, както и съответните митнически такси.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети