Представят Дупница, Бобошево и Рила на най-голямата международна туристическа борса

DenNews.bg
24.10.2013
размер на текста:

Дупница, Бобошево и Рила ще бъдат представени на най-голямата международна туристическа борса в Лондон, която ще се проведе от 4-и до 7-и ноември.
Община Дупница ще бъде представена от зам.-кмета си по икономическите въпроси Олга Китанова.
Презентацията е част от проект "Туристически район Рила", трите общини ще представят своите забележителности чрез гид, брошури, карти и снимков материал. Подготвени са туристически пакети с посещения на най-забележителните места в трите общини. Безспорната атракция е Рилският манастир, който е включен в 100-те най-забележителни религиозни храма в света и е единствен от България.
Проект „Туристически район Рила” бе разработен от община Дупница в партньорство с Бобошево и Рила и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” по схемата за развитие на регионалния туризъм чрез маркетинг и реклама.
Стойността на проекта е 490 763 лв., като от тях безвъзмездното финансиране е 466 225 лв.
Това е вторият проект, разработен в община Дупница. На първия, неуспешен тур, Дупница си е партнирала с Рила и Бобов дол. Тогава проектът не е одобрен, защото миньорската община не е отговаряла на посочените изисквания за туристическа дестинация.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети