Слабо представяне на бивш и настоящ шеф на Касата в Кюстендил прекрати конкурса за нов управител

DenNews.bg
24.10.2013
размер на текста:

Д-р Попниколов (вляво) остава на длъжността до избора на титуляр.

Слабо представяне на двамата допуснати кандидати до конкруса за избор на нов управител на Регионалната здравноосигурителна каса в Кюстендил доведе до прекратяване на процедурата. И д-р Матей Попниколов, настоящ шеф на Касата, и д-р Сашо Котев, първи управител на регионалната структура, са получили оценки под 4,50. Това е средната им оценка от писмените концепции, които са разгледани от комисията преди дни и устния изпит, проведен вчера.
„В правилата за провеждане на конкурс за избор на управител е записано, че при оценка под 4,50 кандидатите нямат право да бъдат класирани, процедурата се прекратява и се насрочва нов конкурс”, обясниха за DenNews.bg от Песцентъра на Националната здравноосигурителна каса.
Конкурсът бе отложен през лятото, заради неточности в процедурата и след отстраняването им бе насрочен за 23-и октомври.
От Пресцентъра на НЗОК не посочиха срок, в който ще бъде насрочен нова процедура, тъй като конкурсът започва отначало. До тогава д-р Попниколов ще остане изпълняващ длъжността управител, макар мандатът му да изтече.
Както сме писали, очакваше се нов управител на Касата в Кюстендил да стане д-р Котев, който е близък до зам.-председателя на Парламента и депутат от областта Мая Манолова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети