Промяна в закона оставя без субсидия Златна зора

DenNews.bg
23.10.2013
размер на текста:

Поправка в закона, приета от гръцкия парламент, оставя без държавно финансиране неонацистката партия Златна зора. Поправката гласи, че субсидирането на партиите ще бъдат прекратявано, в случай на съдебно преследване на техните лидери за престъпления.
Както е известно, лидери от Златна зора са обвинени в създаване и ръководене на престъпна организация. Прокуратурата иска да бъде признае цялата партия за престъпна организация. Делото започна след убийството на рапъра антифашист Павлос Фисас от неонацисти на 18 септември.
Гласуването на законовите промени се състоя по искане на 18 депутати от влизащата в управляващата коалиция партия ПАСОК. То бе прието с гласовете на 235 от общо 300 депутати и беше поименно. Предложението беше подкрепено и от най-голямата парламентарна опозиционна партия СИРИЗА.
"Правителството не може да допусне държавата и данъкоплатците да бъдат използвани за финансиране на криминални и терористични организации, които се опитват да работят под прикритието на една политическа партия", каза министърът на вътрешните работи Янис Михелакис. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети