Дангов невинен, не е обидил Константинов, че е селски първенец и човек с дълбоки комплекси

Адвокатът на ОбС-шефа: Щом е така, обявявам, че председателят на съда Ели Скоклева е селски първенец

Dennews.bg
02.10.2013
размер на текста:

Първан Дангов е невинен, и не е обидил Ивайло Константинов с думите, че е селски първенец и човек с дълбоки комплекси. Не са клевета и твърденията на Дангов, че Константинов е дошъл в родния си град и е станал председател на Общинския съвет с единствената цел да се облагодетелства. Това постанови на последното заседание днес по делото за обида и клевета председателят на съдебния състав Ели Скоклева, която отхвърли и като неоснователен гражданския иск на Константинов да бъде обезщетен от Дангов със сумата от 50 000 лева.
След като чу присъдата, адвокатът на ОбС-шефа Милен Попов реагира доста остро, възмутен от това решение на председателя на Районния съд в Дупница Ели Скоклева.

Адвокатът на Константинов обяви съдията за селски първенец


Щом според Ели Скоклева да наречеш някой селски първенец е възхвала, както твърди Дангов, в такъв случай аз я обявявам като председател на съда в Дупница за селски първенец!, реагира остро Попов.
За мен това решение на Ели Скоклева е незаконно и напълно необосновано. Ако зависеше от мен, тази присъда трябваше да бъде осъдителна! Дали ще обжалваме с Ивайло Константинов, това ще решим заедно, след като прочетем мотивите на съда за оправдателната присъда. За мен е абсурдно обстоятелството, че съдът прие доводите на Дангов, че да наречеш някой селски първенец е форма на възхвала, защото тези хора били много изявени личности. Като попа, даскала и кмета. И по-добре било да си пръв на село, отколкото последен в града. Също така е абсурдно и тълкуването на съда, че не било ясно точно как се е облагодетелствал Ивайло Константинов. Според мен можи би Ели Скоклева има предвид духовно облагодетелстване, след като така приема твърденията на Дангов, коментира след заседанието Милен Попов.
Той припомни как пак от този състав на Дупнишкия районен съд бе оправдан Пламен Галев по делото за обида, което водиха близо 3 години той и колегата му тогава от „Атака” Методи Стойнев.
„Да, Галев бе оправдан, но след това и Кюстендилския окръжен съд, и Върхавния административен съд отхвърлиха решението на Дупнишкия районен съд”, припомни Попов.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети