Наш Дянков станал ректор на Руската икономическа школа

Dennews.bg
02.10.2013
размер на текста:

Съветът на директорите на Руската икономическа школа назначи бившия български вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков за ректор, обявиха във вторник от пресслужбата на университета.
В края на май Сергей Гуриев, ректор на Висшето учебно заведение (ВУЗ), подаде оставка и замина за Франция, заявявайки, че чувства заплаха за свободата си и няма да се върне, докато тази заплаха не изчезне. Той обясни решението си с действията на следователите, които са атакували кабинета му и копирали имейл кореспонденцията му от последните пет години. По-късно от номинация за поста се отказа и Константин Сонин.
"Симеон Дянков е икономист от световна класа, с отлични академични резултати и голям практически опит. Ние сме доволни, че ВУЗ-ът ще се ръководи от такъв експерт. С идването на Дянков ние очакваме на първо място да се подобри качеството на нашите образователни програми, да даде нов тласък на научните изследвания, да се повиши международният авторитет", цитира пресслужбата думите на председателя на Съвета на директорите на ВУЗ-а Максим Бойко.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети