Отец Паликарски измоли здраве и благоденствие от св. Иван за дупничани

DenNews.bg
19.10.2013
размер на текста:

Снимки: Dennews.bg

Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски измоли здраве, благоденствие и успехи от св. Иван Рислки за дупничани. Стотици граждани се стекоха на тържествения водосвет, отслужен за празника на Дупница-19 октомври, на централния площад „Свобода”.


Целият кметски екип-кметът Методи Чимев, заместниците му Крум Милев, Красимир Георгиев и Олга Китанова, председателят на Общински съвет Ивайло Константинов, общински съветници, областният управител Иван Каракашки и депутатът Мая Манолова също сведоха глава в молитва.
Преди това се проведе тържественото заседание на Общински съвет. Със звания Почетен гражданин бяха удостоени легендарният треньор, извел Марек в А група и спечелил Купата на съветската армия през 1978 г. с футболния клуб Янко Динков и австрийската дарителка Астрид Мьолер. Тя не присъства на заседанието, тъй като в момента е на хуманитарна мисия в Боливия. От нейно име бе прочетено писмо, с което благодари за отличието, а наградата бе приета на Радостина Сакаджийска от Дома за деца лишени от родителски грижи „Олга Стоянова”.
 

Състезателят по борба и олимпийски шампион за хора с увреждания Илия Илиев пък бе награден от кмета с почетен плакет на община Дупница.
Колекционерът на отличия от национални олимпиади и конкурси Мартин Васев прочете пред съветниците есе, посветено на Дупница.

Знамето на община Дупница бе издигнато от момичетата от мажоретния състав.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети