Откриха детска градина №1, кметът я кръсти в движение „Мечта”

DenNews.bg
18.10.2013
размер на текста:

Лентата прерязаха кметът Чимев и директорът Даниела Гальова. Снимки: DenNews.bg

Кметът на Дупница Методи Чимев преряза лентата на новоизградената детска градина №1, която от днес вече си има и име. Кръстник на забавачката е самият Чимев, който избрал името „Мечта” в движение. Попадението обаче е изключително точно, предвид, че строежът на детската градина започна през 2008 г., а забавяния и отлагания на строежа, за малко не я превърнаха в блян.
Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски и още двама свещеници отслужиха водосвет за здраве. Гост на тържеството бе и началникът на Регионалния инспекторат по образование-Кюстендил Радостина Новакова, както и зам.-кметът Крум Милев и представител на фирмата-изпълнител.
Малките обитатели на новата градина, които до откриването й бяха разпределени в различни филиали в града, поздравиха гостите с изключително изпълнение на националния химн.
След като Чимев преряза лентата, лисна и менче с вода, а отец Паликарски раздаде пита с мед.


В края на тържеството кметът посади и дърво в двора на градината, като си имаше малки помощници. Момченце помогна в засаждането, а момиченце поля с малка лейка дървото.
Откриването си е истинско събитие за града, не само заради това, че градината вече ще бъде най-модерната в града, но и защото е първата забавачка, която отваря врати от 40 г. насам.
“Искам да пожелая на директорката, на всички учителки, на целия персонал и на тези малки слънца само да са здрави и много щастливи. Тази детска градина е подарък от всички дупничани за децата на Дупница", обърна се към всички Чимев.
Директорът на забавачката Даниела Гальова бе затрупана с подаръци, сред които музикална уредба и много играчки.
Около 100 са децата, които ще посещават ЦДГ „Мечта”.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ В РУБРИКАТА ДЕНЯТ В СНИМКИ
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети