Атака поискаха оставката на Йовчев заради бежанците

DenNews.bg
16.10.2013
размер на текста:

С протест пред софийската църква „Свети Седмочисленици” атакисти поискаха оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който според тях е длъжен да разпореди затваряне на границата с Турция.
Членове и симпатизанти на партията искат незабавно затваряне на границата и недопускане на бежанци, които според тях са заплаха за националната ни сигурност.
Настояха още, МВР да осигури реда и спокойствието около местата за настаняване на бежанци, а вътрешният министър да подаде оставка.
Междувременно стана ясно, че въпросите за сирийските бежанци ще бъдат обсъдени на извънредно заседание на Министерския съвет в понеделник.
На днешното заседание на правителството е бил представен доклад за отпускане на допълнителни средства за бежанците. Сумата, която се обсъжда, е 27 млн. лв. за всички ведомства, които се занимават с въпроса за бежанците. По-голямата част от средствата е за МВР.
Зам-министър Васил Маринов разкри, че МВР изпитва недостиг на средства и това налага търсене на ново разпределение. Една от идеите в тази посока е три полицейски школи в страната да бъдат събрани в една.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети