Глобиха Хилъри за паркиране, докато я награждават в Лондон

DenNews.bg
16.10.2013
размер на текста:

За лондонската полиция нарушителят си е нарушител, без значение каква кола кара, има ли шофьор и как се казва. Поредно доказателство за това е, че бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън е била глобена за неправилно паркиране, съобщава вестник "Дейли телеграф".
Глобата е връчена на шофьора на Клинтън, който я чакал в колата, докато тя получавала награда в Кралския институт за международни отношения за "съществен и впечатляващ принос в международната дипломация".
Актът е на стойност за 80 долара, но ако бъде платен до две седмици ще нарушението ще „струва” двойно по-малко.
Все още не е ясно дали бившият държавен секретар ще плати. Лондонските власти редовно глобяват чужди държавни лидери и дипломати. Чуждите дипломати са карани да плащат данък за влизане в центъра на британската столица в размер на 10 паунда дневно. Лондонското кметство даже твърди, че посолствата дължат на града 67,5 милиона паунда от момента на въвеждането на този данък през 2003. Американското посолство е задлъжняло със 7,2 милиона паунда, на него са му съставени 63 хиляди глоби, отбелязва БГНЕС, позовавайки се на РИА Новости.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети