Роми от Дупница товарят помощите за бедни от ЕС в личните си автомобили

DenNews.bg
14.10.2013
размер на текста:

Снимки: DenNews.bg

Някои от ромите в Дупница прикараха на опашката за раздаването на хранителните продукти за социално слаби личните си автомобили и товареха помощите от ЕС направо в багажниците на возилата си.
Раздаването на продуктите по програма „Благотворителност” в Дупница започна днес, значително в по-спокойно обстановка от миналата година, когато бутането и шмекериите бяха едва удържани. Сега всички социално слаби имат предварително получено номерче и напрежение няма, въпреки че полицията бе предупредена и в готовност да реагира незабавно.


Продуктите се раздават в пункта на БЧК в двора на Учителския институт. Помощ, под формата на 50 килограма хранителни продукти, имат право да получат 1502-ма дупничани.
Кампанията ще продължи и през следващите дни, като помощите ще се раздават от 8 до 16 часа.
Нуждаещите се получават по 10 безплатни продукта. Пакетите съдържат брашно, захар, олио, вафли, леща, плодов конфитюр, картофено пюре, пчелен мед, ориз и зрял фасул.
Право да получат безплатни храни имат социално слабите, хората, които получават помощи за отопление, лицата, които се грижат за хора с увреждания и семействата с деца с увреждания. Втори транш на програмата се предвижда за декември месец.
По селата в общината продуктите вече са раздадени от кметовете и кметските наместници.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети