Дупница има шампионка на Блиц

DenNews.bg
14.10.2013
размер на текста:

Шахматистката на Капабланка Стефи Бедникова и Георги Филев (ЦСКА) са държавните шампиони за 2013 г. по Блиц от първенството, провело се в Дупница. Трима състезатели завършиха с актив от 8,5 т. от 11 възможни и оглавиха турнирната таблица на Държавното индивидуално първенство по Блиц. Вторият турнирен показател определи за шампион фиде майстора Георги Филев. Сребърния медал спечели Петър Савов от Капабланка 97. Бронзов медалист е Методи Стойнев от другия дупнишки клуб Марек Юнион-Ивокони. При жените първите две от ускорения шахмат си размениха местата. Международната майсторка Стефи Бедникова заслужи шампионската титла в Блица с резултат 7
точки и 10-то място в генералното класиране. Втора е Елица Раева с 5,5 т., която пък стана шампионска в ускорения шах. Емилия Георгиева спечели бронзовия медал със същия точков актив, но 23-то място в основното класиране.
Стефи Бедникова в ускорания шах заслужи сребърния медал с актив от 4 точки и 16-то място в генералното класиране. Бронзова медалистка с 4 точки и 23-то място е Ани Крумова от варненския клуб Георги Даскалов.
Организатори на надпреварта в Дупница бяха Българската федерация по шахмат, председателят на клуб Капабланка Георги Бедников и Община Дупница.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети