Арестуваха мъж, заплашил да убие децата на Ивица Дачич

Dennews.bg
10.10.2013
размер на текста:

Полицията е арестувала в гр. Чачак мъж, който е заплашвал да убие децата на сръбския премиер Ивица Дачич, предаде телевизия РТС като се позовава на източници от МВР, информира news.bg.
Във вторник мъжът се обадил по телефона в полицията и отправил заканите си към семейството на премиера. Явно органите на реда бързо са го засекли, тъй като още в сряда е била извършена акцията за арестуването му. В операцията са участвали и спецове от Белград. Срещу мъжа, за когото не се дава никаква друга информация, е заведено дело за застрашаване сигурността в държавата. От арестувания са иззети телефонът, от който е отправил заканата, както и 11 СИМ карти, предаде РИА Новости.
Пред журналисти Дачич каза, че от силите за сигурност го били информирали за отправяните заплахи срещу семейството му.
По думите на премиера той и други членове на правителството редовно се сблъсквали с такива неща, но не им обръщали особено внимание.
В сръбските медии периодично се появяват информации за закани, отправяни по адрес на политици. Например през април Дачич и вицепремиерът Александър Вучич получиха на мобилните си телефони многочислени СМС-и, чиито податели се заканваха да се разправят с тях заради подкрепата им за споразумението за нормализиране на отношенията с Косово.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети