ГЕРБ внесоха втори вот на недоверие

DenNews.bg
10.10.2013
размер на текста:

Преди седмица вотът приключи така.

Втори вот на недоверие на кабинета „Орешарски” внесоха днес от парламентарната група на ГЕРБ, като мотивът за него е провал в политиката на регионалното развитие и инвестициите.
Вносителите настояват през следващата седмица ръководството на Народното събрание да организират работещ парламент, за да може да се проведе дискусия. От ГЕРБ искат аргументите им за това, което се случва в тази секторна политика, да бъдат чути.
Управляващите видяха в хода на ГЕРБ опит за бягство от темата за тефтерчето на бившият шеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Те определиха мотивите за вота като "нелепи". Обвиниха опозицията, че с честото внасяне на вотове ще обезсмислят този парламентарен инструмент.
Преди седмица парламентът отхвърли първия вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски. "Против" гласуваха 111 народни представители, „за” – 86, а „въздържал се” – 20.
Вотът беше поискан от ГЕРБ за неуспех на правителството в сферата на инвестиционното проектиране. До гласуването се стигна след седмица на процедурни противоборства.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети