Полицията разби 2 нарколаборатории в мазета

Dennews.bg
01.10.2013
размер на текста:

 

Полицията откри наркооранжерия в силистренското село Кайнарджа
Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в РУ „Полиция” – Силистра откриха наркооранжерия в частен имот в село Кайнарджа. Операцията е реализирана вчера след предварителна работа и наблюдение и под надзора на Окръжната прокуратура.
Оранжерията била открита в двора на къща, собственост на П.С. (34 г.). В нея криминалистите намерили 16 растения от рода на конопа в последен стадий на растеж. Наркотичните растения били високи около 2 метра, а общото им тегло е 100 кг. Последвало претърсване на дома на П.С., където в избено помещение полицаите открили части от други канабисови растения, окачени да съхнат. Иззетото количество суха листна маса е с тегло 15 кг.
По случая за 24 часа е задържан 34-годишният собственик на дома – П.С. До момента той няма регистрирани криминални прояви. Работата по изясняване и документиране на престъпната дейност продължава, образувано е досъдебно производство.
Домашна нарколаборатория бе разкрита и в Съединение.
Иззети са над 16 килограма марихуана при акция, проведена от служители на група „Наркотици” в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР-Пловдив
По случая е заподозрян И.Д. /30 г./, от когото са иззети близо 17 кг марихуана. До успешната акция се стигнало в петък, когато при проверка в управлявания от мъжа лек автомобил „Рено” е намерен плик с марихуана. В хода на предприетите процесуално-следствени действия е претърсена къщата на И.Д. в Съединение. Оказало се, че в специално пригодено помещение в двора си мъжът отглеждал наркорастението, открито в етап на изсушаване. Освен марихуаната с общо тегло 16 659,1 грама, от И.Д. са иззети луминисцентни лампи и мобилни телефони. Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив в сектор ПКП е образувано досъдебно производство. С прокурорско постановление И.Д. е приведен в следствения арест за 72 часа.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети