Инструктор от Варна води лагер на бойците на Марек

Константин Соколов
04.01.2013
размер на текста:

Снимки: DenNews.bg

Инструктор от Варна води тренировките на състезателите на боен клуб Марек. Илко Макшутов провежда 10-дневен лагер в Дупница, като целта му е да подготви максимално добре бойците от отбора за предстоящите гали по ММА. Варненецът е бронзов медалист от Световно първенство по кикбокс, а от специалистите е определян и като човекът въвел модерния ММА в България. Илко Макшутов е и един от близките хора на боса на футболния шампион Лудогорец Кирил Домусчиев.
„С мениджъра Минко Минков сме добри приятели от 15 години и използвах почивката си да му помогна с каквото мога в залата. Опитваме си да си помагаме един на друг”, сподели Макшутов, като бе категоричен, че Марек е един от водещите бойни клубове в България.

Според Илко Макшутов, дупнишкият тим по нищо не отстъпва на клубовете от градове като София и Варна, като отбеляза, че е важно и как се ръководи целия процес. „Всичко идва от хората. Когато има човек като Минко Минков, който да ги подтиква и да развива спорта всичко рано или късно дава резултат. Няма значение колко голям е града”, изтъкна Макшутов. Той разкри и че преди участия на големи състезания се е подготвял именно в Дупница с Минко Минков. Мениджърът на Марек пък признава, че не един път е приемал съвети от Илко Макшутов. „Аз винаги съм бил в Дупница преди големи състезания. Наистина си помагаме един на друг, съветвали сме се за много неща. Така сме го изградили помежду си и мисля, че нещата се получават”, заяви още варненецът.
Той е насочил заниманията си най-вече към предстоящите изяви на дупнишките състезатели на професионалните рингове във Варна и Банско, където Марек ще има и дебютанти.

„Всеки състезател трябва да е подготвен през цялата година. И когато му излезе среща няма право да отказва мачове. Без значение дали става въпрос за Варна или Банско трябва да се играе. Трябва да има повече мачове за да се качва нивото на българския ММА. Момчетата имат потенциал и за срещи в чужбина, но всичко зависи от самите тях”, коментира още Макшутов, който от сега е поканил дупничани на лагер край морето през летния сезон. Идеята е състезателите през лятото да се подготвят във Варна, а зимата в Дупница.
Илко Макшутов нямаше как да отмине и темата за връзката със собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, но отрече, че посещението му в Дупница има нещо общо с футболния Марек. „Футболният Лудогорец е съвсем отделна тема, там съм свързан със съвсем други работи. Тук съм по друга работа. Няма нищо общо футбола и Лудогорец с моето идване тук”, разочарова футболните фенове в Дупница Макшутов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети