Прокуратурата поиска 5 г. затвор ефективно за Катин

DenNews.bg
30.01.2013
размер на текста:

Пет години лишаване от свобода ефективно поиска Окръжна прокуратура-Кюстендил в лицето на прокурор Камелия Стефанова за бившия кмет на Кочериново Костадин Катин. Както сме писали, той е подсъдим по пет обвинения, сред които престъпления по служба, нанесли имуществени вреди на община Кочериново в размер на над 158 хил. лв., уронване на авторитета на местната власт и разколебаване доверието на гражданите към управлението и разпореждането с общинска собственост.
Срещу Катин са повдигнати обвинения и за преправяне съдържанието на официални документи и подбуда на други лица да дадат неверни показания пред разследващи органи.
Срещу бившият кмет има обвинение и за унищожаването на дървесни видове, част от Националната екологична мрежа "Натура 2000". С унинижованатето им е бил подкопан брега на река Рилска, а според държавното обвинение, това би могло да доведе до опасност от разрушаване на мост на главния път Е-79.
В момента делото в Окръжен съд продължава с пледоариите на защитата. Очаква се до края на деня съдът да се произнесе с присъда, след малко повече от година от началото на процеса.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети