Блокадата умори съперниците на Марек Юнион-Ивкони

DenNews.bg
03.01.2013
размер на текста:

Блокадата е най-силното оръжие на шампиона Марек Юнион-Ивкони в първия дял от волейболната Суперлига. При защитата на титлата си дотук дупничани са постигнали от блок впечатляващите 115 точки от общо 751, сочи статистиката на bgvolleyball.com. Тимът, воден от Найден Найденов, е изиграл едва 32 гейма, като е спирал атаките на съперника с блокада по средно 3.59 пъти на гейм. Отборът на Монтана е отнесъл най-малко блокади от Марек Юнион-Ивкони – само 9. Пирин Балканстрой пък е на другия полюс с цели 16 понесени блока. Интересното е, че Мартин Иванов, който се включва най-вече като резерва, е с най-голяма заслуга за добрите показатели на дупничани в този елемен със своите 21 точки.
В класацията за успешни блокади на второ място е хитът на сезона КВК Габрово с 98 блока в 33 изиграни гейма (средно 2.97). Трети е Пирин Балканстрой със средно 2.85.
Що се отнася до индивидуалното подреждане при майсторите на блока №1 шокиращо е центърът на Арда Иван Латунов, който е постигнал страховитите 26 точки на този елемент. Втората позиция също е изненадваща. Тя се заема от Александър Кордев от Славия, който е с 24 блокади. Бившият играч на Марек Юнион-Ивкони и настоящ на Нефтохимик Стоян Самунев е трети с 22 успешни блокади. Чак след това е Мартин Иванов. Блокировач №1 в груповата фаза на Шампионската лига Борислав Апостолов от Марек пък въобще не е попаднал в Топ 10 на родното първенство!
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети