1 глас за ветерана Никола Коларов- кандидат на Дупница за председател на Адвокатската колегия

Двама юристи- Мария Тодорова и Ирина Ильова от Дупница влизат в Адвокатския съвет, един в Контролния-Сашо Янев

dennews.bg
28.01.2013
размер на текста:

Само един глас получи кандидатът на Дупница за председател на Адвокатската колегия-Кюстендил, ветеранът Никола Коларов. Със значително мнозинство, близо 77%, за нов председател на колегията бе избран Васил Иванов от Кюстендил. Той получи подкрепата на 123-ма от 160-те юристи, а за опонента му Анани Константинов, също от Кюстендил, гласуваха 36-ма.
Адвокат Емил Атанасов от Дупница, който бе заместник-председател на колегията в продължение на 2 мандата, трябваше да сдаде поста, тъй като според Закона за адвокатурата няма право на трети.
Дупница ще има свои представители в Адвокатския съвет. Това са Мария Тодорова и Ирина Ильова. Адвокат Сашо Янев пък е дупничанинът в Контролния съвет.
Останалите членове на Адвокатския съвет са юристите от Кюстендил Красимир Руев, Владимир Радев и Анита Пешева-Пенева. За шестото място идната неделя ще се проведе балотаж, за него в надпреварата влизат 15 кандидати.
Ново гласуване ще има и за две места в Контролния съвет. Иначе позиции там от първи тур, освен Янев, взеха Любомир Стоилков и Румяна Цекова от Кюстендил.
Анани Константинов бе избран за втори пореден мандат като председател на Дисциплинарния съд на Адвокатска колегия. Трима адвокати получиха доверие на първи тур за членове на Дисциплинарния съд, а на балотаж ще се реши кой ще заеме другите 5 места, като там ще се избира между 13 кандидати. Избраните са Весела Димова-Златанова, Румен Антимов и Георги Арнаудов от Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети