13 500 полицаи ще охраняват референдума утре

dennews.bg
26.01.2013
размер на текста:

МВР предприе мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите при провеждане на Националния референдум на 27-и януари, информират от Пресцентъра на МВР. Над 13 500 полицейски служители ще охраняват секциите, в които ще се гласува. Проведени са срещи със секционните комисии по места, уточнени са начинът и редът за взаимодействие с тях.
Охраната на секциите ще бъде поета днес от 13 до 18 часа и съответно те ще бъдат предадени на секционните комисии сутринта на 27 януари преди началото на референдума. Полицаите ще извършват охрана извън секциите.
При поискване от председателя на секционната комисия полицейските служители ще вземат отношение при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.
В деня на референдума в 10.45 и 16.30 часа са предвидени брифинги в заседателната зала на Министерството на вътрешните работи. Информация за допуснати нередности и нарушаване на обществения ред ще бъде публикувана през 4 часа на интернет страницата на министерството.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети