Опозицията „стреля” по Сашо Иванов заради общински имот за фирмата на жена му

DenNews.bg
25.01.2013
размер на текста:

Сесията на общинарите в Сапарева баня беше белязана от тежък скандал между кмета Сашо Иванов и представители на опозицията. След като цялата сесия мина напрегнато и под явния бойкот на съветници от "Градим Сапарева баня", които демонстративно гласуваха "против" и "въздържал се" на повечето докладни, в самия край на заседанието кметът Иванов беше подложен на въпроси и кръстосан огън от най-активните остриета на опозицията Росен Тимчев и Марта Желязкова. Караницата избухна първоначално заради докладни, с вносител кмета, които дават право на семейната му фирма СИМА да ползва общински имот за "техническа инфраструктура". След предложението Тимчев и Желязкова обвиниха Сашо Иванов в конфликт на интереси и неморално поведение.
"Не съм очаквал от вас подобно нещо”, възмути се пръв в залата водачът на сините. "Нямате право да внасяте подобно искане от ваше име! Толкова ли нямате съветници през, които да го вкарате, че ставате сега за смях с тази докладна? В тази фирма и децата в Сапарева баня знаят, че съдружник е жена ви и всички я свързват с вашето семейство, малко срам имайте!", е позицията на Тимчев.
Съветникът Марта Желязкова подкрепи мнението на Тимчев и предложи докладната на кмета да бъде гледана от Комисията по конфликт на интереси преди гласуването. Въпреки повдигнатите въпроси Иванов не изтегли докладната си и попита опозицията "Какво искате? Да срина фирмата заради жена си ли?" В крайна сметка докладната мина без гласовете на опозицията, които я определиха като скандална и незаконна. Скандалите продължиха и малко по-късно, когато кметът беше директно попитан от Росен Тимчев дали има семейни банкови сметки в чужбина и дали знае за подобни сметки и на негови заместници. Сашо Иванов отрече яростно обвиненията и се закле пред присъстващи, че нито има такова нещо, нито е чувал подобни твърдения.
"Явно сте запознати с банковите сметки в чужбина!", опита се да уязви опозицията си кмета, но беше срязан с подвиквания "Ама ние всичко сме декларирали и пред хората и пред медиите! Направете го и вие!".
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети