Цветанов изхвърли от ГЕРБ-Бобов дол „пасивния” д-р Дашков и „устатия” Симеонов

Десислава Панайотова-Янкова
24.01.2013
размер на текста:

„Пасивният” д-р Борис Дашков и „устатият” Венцислав Симеонов изхвърчаха от общинското ръководство на ГЕРБ в Бобов дол. Това стана с решение на Изпълнителната комисия на партията, а новината бе съобщена от вътрешния министър и председател на ИК Цветан Цветанов по време на посещението му в Кюстендил вчера.
С най-високите партийни постове в общинската структура пък бяха възнаградени единствените представители на ГЕРБ в Общински съвет-Бобов дол Росица Борисова и Юлиян Божанов.
Д-р Дашков бе освободен от лидерския пост, а той се заема от Борисова, която пък е неуспелият кандидат за кмет на ГЕРБ от последните местни избори.
Божанов става общински координатор, като преди това поста заемаше Борисова. Тя бе избрана с мнозинство от членовете на партията за нов лидер по време на отчетно-изборното събрание през месец юни миналата година. Тогава нейн пряк конкурент бе Венцислав Симеонов. Той и още 10 от членовете на ГЕРБ обжалваха избора и резултатите от него, като упрекнаха Борисова, че не е бил спазен партийния правилник.
След събранието Симеонов отправи и още по-тежки обвинения към Борисова, а именно че тя прикрива далавери на Лидер и хората на Христо Ковачки в Бобов дол, като председател на Комисията за установяване на конфликт на интереси.
„Сегашното решение на Изпълнителната комисия вкарва в сила решението на членовете на ГЕРБ в Бобов дол, които ми гласуваха доверие. Комисията е установила, че жалбата на Симеонов е неоснователна”, коментира Борисова.
Според Симеонов обаче рокадата е нелогична.
„За рокадите в Кюстендил бяха посочени като мотиви слабите резултати на изборите. Тук даваме лидерския пост на тази, която се сгромоляса на изборите. Истината е, че с това решение изолират д-р Дашков, който и без това вече е пасивен към партийните дела и не се интересува кой знае колко и мен, за това че си позволявам да критикувам и соча грешки на хората в партията”, коментира Симеонов.
Новият състав на общинското ръководство на ГЕРБ включва Нина Джерманска, Спас Костов и досегашният член Димитър Чучуков.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети