От днес комисията „Кушлев” е комисията „Димитров”

DenNews.bg
23.01.2013
размер на текста:

Снимка: fakti.bg

Комисията, доскоро позната като „Кушлев” на името на предишния си председател, от днес е комисията „Димитров”.
Новият председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е Пламен Димитров, който днес бе освободен като заместник-министър на праводъсното и назначен на новия пост от премиера Бойко Борисов.
Мандатът на Димитров е петгодишен и започва от деня на попълването на състава на комисията.
Пламен Георгиев е роден през 1976 г. Завършил е право и международната магистърска програма „Право на Европейския съюз” в СУ „Св. Климент Охридски”. Специализирал е в Унгария и в САЩ в сферата на борбата с корупцията в публичната сфера и на борбата с организираната престъпност. Владее английски и руски езици.
Работил е като следовател в Столичната следствена служба, като прокурор в Софийската районна и в Софийската градска прокуратури, като прокурор и ръководител на екип във ВКП. Преди да бъде определен за заместник-министър на правосъдието през 2011 г., е бил заместник административен ръководител на Специализираната прокуратура. За дейността си е отличен от Висшия съдебен съвет с предсрочно повишаване в ранг прокурор в апелативна прокуратура. Носител е и на наградата на името на италианския магистрат Джовани Фалконе за принос в борбата с престъпността.
При избора на Пламен Георгиев за председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество са отчетени неговата висока професионална квалификация, опитът му в системата на наказателното правораздаване, административният му опит в Министерството на правосъдието и доброто име, с което се ползва в юридическите среди, информират от МС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети