Обявиха за мъртъв мъж 21 години след погребението му

Даниела Методиева
21.01.2013
размер на текста:

Мъж от бобовдолското село Горна Козница бе обявен официално за мъртъв 21 години след кончината му на 6-и ноември 1991-а година , а това стана с постановление на Дупнишкия районен съд от 9-и януари тази година.
До тази абсурдна ситуация се стигнало, след като един от внуците на покойника поискал да извади удостоверение за наследници. Когато отишъл в община Бобов дол, за да му бъде издаден този документ, разбрал, че там всъщност липсва друг много важен документ, без който това няма как да стане, а именно смъртен акт.
Така роднините е трябвало да се явят в съда, където след разпит на съпругата на покойния и още един свидетел да бъде удостоверено, че дядото наистина е мъртъв от толкова години, но те просто са пропуснали да поискат смъртен акт. За да бъде разпоредено от съда издаването на документа е било приложено и копие от личен регистрационен картон с информация от кметството в село Горна Козница, от който става ясно, че дядото е починал на 6-и ноември 1991-а година и е бил погребан без медицинско съобщение.
Сега 21 години след смъртта му, близките на покойника ще се сдобият със смъртния акт едва, след като решението на Дупнишкия районен съд бъде изпратено до кметството в село Горна Козница, където ще му бъде съставен смъртен акт.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети