Задържаха мъж, отглеждал халюциногенни гъби

dennews.bg
21.01.2013
размер на текста:

След проведени оперативно-издирвателни действия на 19 януари служители от сектор „Криминална полиция” при РУП-Габрово задържаха П.Р./26 г./. Мъжът е познат на полицията - регистриран е за взломни кражби, отнемане на МПС, притежание на наркотични вещества и грабеж.
В хода на работата било установено, че габровецът отглеждал различни по вид халюциногенни гъби от рода „псилоциб” в пригодено за целта помещение в жилището си. При последвалото претърсване са намерени и иззети 6 пластмасови съда със засети псилоцибинови /наричани още „магически“/ гъби в различен стадий на развитие, специализирано оборудване за отглеждането им /нагреватели, торови препарати и др./, средства за опаковането им, както и 200 грама изсушена субстанция.
Според експерти, най-общо въздействието при употребата им се изразява в силно емоционално състояние на еуфория, визуални и слухови халюцинации. Предстоят експертизи, които ще установяват точния вид на отглежданите гъби и количеството наркотично вещество, съдържащо се в тях.
П. Р. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети