Нейнски и Димитров се събраха с Костов

DenNews.bg
20.01.2013
размер на текста:

Изключеният от СДС бивш лидер Мартин Димитров и напусналата синята партия с разочарование Надежда Нейнски ще се явят на предстоящите парламентарни избори заедно с ДСБ.
Това решение днес бе узаконено с подписите на Иван Костов и еврудепутата Надежда Нейнски, която води преговорите от името на формация Единство, където е и Димитров.
„Нашето място е ясно. То е мястото на решителните хора, които са готови да извършат реформи, да модернизират страната и след това да платят цената. Никой не иска да го прави", заяви Иван Костов като допълни, че всички следващи правителства след 2001 година са дезертирали от реформаторския път.
„Ние сме доказали кои сме", каза от своя страна Надежда Нейнски. Тя припомни, че мандата на ОДС през 1997-2001 година на автентичната десница е модернизирал страната и превърнал от съветски сателит в европейска държава.
Единната политическа формация ще бъде изграждана отдолу нагоре след срещи със структури в страната. Сините избиратели ще изберат какво да бъде нейното име и точната й форма.
В основата на разговорите ще залегнат принципите за политически съюз, които бяха създадени в началото на миналата година с идеята за подписване на политически съюз между ДСБ и СДС. В последствие обаче СДС реши да не участва в следваща коалиция, пише news.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети