Октай стрелял по Доган с пипер за кучета

DenNews.bg
19.01.2013
размер на текста:

Оръжието, използвано от нападателя на председателя на ДПС Ахмед Доган, е технически изправен газов пистолет, който не е преправян на боен, съобщиха от СДВР.
Директорът на софийската полиция старши комисар Валери Йорданов оповести резултатите от експертизата на оръжието.
В пистолета е имало три патрона - два сигналнозвукови и един с "технически пипер", който се използва при защита от животни.
И трите патрона не са смъртоносни, защото със звуковите може да бъде само уплашен човек, а с другия - да му залюти на очите, посочи Йорданов.
Йорданов коментира, че прокуратурата ще прецени дали да повдигне обвинение за опит за убийство или хулиганство.
Той припомни, че на мъжа, който през септември 2012 г. заплаши с пистолет кортежа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, бе повдигнато обвинение за хулиганство.
Според шефа на СДВР хората, които бият нападателя, ще бъдат установявани по записа и вероятно и на тях ще им бъдат повдигнати обвинения.
Младежът все още не е дал обяснение, не е казал дали живее в София. С него работят експерти от Института по психология на МВР.
Енимехмедов е влязъл в залата със стар бадж, който наподобява тези за днешния форум, уточни Йорданов. Той цитира думи на младежа, който заявил, че е член на младежкото ДПС.
Една от версиите за случилото се е, че "това е нереализиран младеж, който търси изява", каза Валери Йорданов. Той уточни, че Енимехмедов е високоинтелигентен и е имал високо мнение за себе си.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети