Заплахата за спиране на водата напълни касата на ВиК-Дупница с 10 000 лв.

Десислава Панайотова-Янкова
17.01.2013
размер на текста:

Илия Илиев предполага, че дружеството ще успее да изчисти загубите и дружеството ще излезе на печалба, макар и минимална, за 2012 г.

Всички фирми, които имаха непогасени задължения към ВиК-Дупница са платили сметките си под заплахата водоподаването им да бъде спряно. От 15-те фирми са събрани около 10 000 лв., обясни управителят на водното дружество Илия Илиев.
Както писахме, Илиев разпореди екипи на ВиК да режат тръбите на длъжници, които не отговарят на поканите за доброволно плащане, а първото предприятие, което понесе санкцията бе лимонадената фабрика.
13 от фирмите са отговорили на поканите в срок, а две-едва когато под прозорците им се струпала техника и екипи на ВиК.
Само две от дружествата не са успели да погасят напълно задълженията си, но с тях са сключени споразумения за разсрочено плащане, обясни още Илиев.
В момента продължават процедурите за 50 физическите лица, които имат задължения и покани за доброволно плащане, на които не са отговорили. Най-големите задължения на домакинствата са от порядъка на 300-400 лв.
„Очаквам че ВиК ще излезе на печалба за 2012 г., макар и минимална. Все още не е осчетоводен напълно месец декември, но дружеството ще бъде на плюс, което означава, че сме успели да компенсираме загубите”, обясни още управителят на ВиК-Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети