Закопчаха 19-год. телефонен измамник от Габрово

dennews.bg
16.01.2013
размер на текста:

19-годишен е задържан в Габрово

По познатия "телефонен" сценарий за пътен инцидент той успял да измами две възрастни жени в града

Вчера 80-годишна жена от Габрово подала сигнал в полицията. Тя разказала, че около 12.45 часа на домашния й телефон позвънил мъж, който се представил за лекар. Съобщил, че дъщеря й е с фрактура на единия крак и се нуждае от средства за поставяне на златни пирони. За операцията били необходими 2 000 лв. Жената предала исканата сума на млад мъж, с когото се срещнала пред входа на жилището си.
Предприети били незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на ОДМВР-Габрово съвместно с ОДМВР-Стара Загора. В резултат на проведените процесуално-следствени действия било установено, че мъжът получил сумата, е габровецът М.И. /19 г./. Младежът е задържан в РУП-Габрово за срок до 24 часа.
В хода на работата по изясняване на престъпната му дейност станало ясно, че на 6 януари измамил друга възрастна габровка, като използвал същия сценарий. За „операцията на пострадалата й дъщеря”, мнимият лекар получил 4 400 лв.
По случаите са образувани досъдебни производства.
Продължава работата по изясняване съпричастността на задържания към други подобни измами, извършени на територията на цялата страна.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети