Подземен бос е убит показно в Москва

DenNews.bg
16.01.2013
размер на текста:

Руският мафиотски бос с грузински произход Аслан Усоян, известен още като Дядо Хасан, беше убит показно с един изстрел от снайпер в центъра на Москва. При нападението е ранена случайна минувачка, която е настанена в болница с рани в бедрото и гърдите, пише БЛИЦ, позовавайки се на Lifenews.ru.
Усоян е прострелян в момента, в който излязъл от ресторант. Според очевидци куршумът отнесъл половината му глава, но въпреки това той останал жив и в съзнание. Починал е по-късно в реанимацията на московска болница, където преди три години медиците успяват да го върнат към живот след друго покушение. През 2010 г. Усоян е прострелян, въпреки че е охраняван от близо 100 души, припомнят руски медии.
Дед Хасан стана най-влиятелната фигура в руския ъндърграунд, занимаващ се с наркотици, хазарт и проституция след убийството на Вячеслав Иванков – Япончик.
Под негов контрол е хазартният бизнес в Москва и Краснодарския край.
Знае се, че Дед Хасан е имал проблеми с арменски престъпни групи, намиращи се в Украйна. В последно време се е разгорял конфликт и с друг ключов играч от подземния свят – Тариел Ониани, който момента излежава 10-годишна присъда.
Войната между клановете избухнала, след като Ониани решил да поеме контрола на хазарта в Москва и Краснодарск, където през 2014 година ще се проведат Олимпийските игри.
В същото време Дед Хасан и негови сподвижници обсъждали как да наложат контрол върху средствата, отпускани за провеждане на Олимпийските игри.
Групировката „Хасан” действа в различни райони на света между които САЩ, Холандия, Балканите, Белгия и Израел. Прането на пари е една от основните дейности.
Източник: БЛИЦ
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети