Славистите към Стойне Манолов: От кой отбор беше? Марек или ЦСКА?

DenNews.bg
16.01.2013
размер на текста:

Феновете на Славия нападнаха бившия изпълнителен директор на ЦСКА Стойне Манолов. Причина за острата реакция на „белите” привърженици е изказване на Манолов от преди няколко дни. В ефира на Канал 3 Стойне каза, че спонсорите на Левски са повече от феновете на Славия, което засегна поддръжниците на най-стария столичен отбор. От Националния фенклуб на слависта разпространиха декларация, с която отговарят на бизнесмена. „Белите” запалянковци задават и интересен въпрос на Манолов, чийто корени са от Дупница. Запалянковците му припомнят финала за Купата на Съветската армия през 1978 година, когато Марек побеждава ЦСКА с 1:0 на стадион „Васил Левски” на връх 30-годишнината на „армейците”. Всъщност, кой отбор подкрепя Стойне Манолов, питат слависите.

Ето каво пишат те:

“Стойне, стой си в периферията!

Стойне Манолов, приемащ странно защо себе си като „известен и влиятелен” привърженик на ЦСКА, стана вторият периферен „армеец”, който в последните 12 месеца неуспешно се опитва да се прави на интересен за сметка на Славия, без да е предизвикан по какъвто и да било начин. Първият беше Спас Джевизов, по-известен във футбола като Спас Дървото.
Та вечно периферният цесекар Манолов обича да се преструва на много по-главен, отколкото всъщност е. Той в ЦСКА винаги се е въртял около силните на деня, но никога не е бил един от тях. Просто защото мястото му е в периферията на „червените” – и преди, и сега.
Като успял бизнесмен и радетел на частната инициатива той странно и в разрез с пазарната икономика, но страстно и по комунистически, пледира любимият му клуб най-после да получи мощна държавна подкрепа, равна на тази, която Левски има в момента.
Ще попитаме така разпалилия се днес цесекар Манолов кой отбор все пак е подкрепял през 1978 година? Когато Марек от родния му град Станке Димитров (днес Дупница) победи ЦСКА с 1:0 във финала за Купата на Съветската армия. И дали се е радвал навръх 30-годишнината на армейския клуб заради феноменалния гол на Любен Севдин в 30-ата минута от 30 метра пред 30 000 зрители на „Васил Левски”, донесъл трофея на дупничани?
Хич не му е по мярка на периферния Стойне да се заяжда със стогодишен клуб като Славия. Най-малкото, защото категорично му е непознато чувството дядо му да извади от джоба си членска карта на любимия във фамилията клуб.
Очакваме извинение от Манолов, който обиди Славия и славистите, без да има никакъв повод да го стори.”

Все пак Стойне Манолов намери сили и се извини на привържениците на Славия. “Искам да се извиня на феновете на Славия във връзка с изказването, което направих преди няколко дни в студиото на Крум Савов. Останах неразбран. Аз акцентирах върху факта, че в Левски винаги е имало много спонсори и използвах феновете на Славия като метафора. Подтекстът на моето изказване бе друг, а не че “белите” нямат привърженици. Напротив! Познавам много от тях. Това са хора, които са отдали целия си живот на Славия. Преживели са радости, неволи, провали и успехи. Искам да използвам случая и да ги поздравя по случай вековния юбилей на клуба. Знаете, че през април тази година се навършват 100 години от основаването на Славия”, заявява бизнесменът пред Блиц.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети