4 фирми съдят община Дупница за над 2 млн. лв.

dennews.bg
15.01.2013
размер на текста:

Искове за над 2 милиона лева са завели само 4 фирмите, които водят дела срещу община Дупница. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът по икономическите дейности Олга Китанова, която представи и справката.
Почистващата фирма „Шеле” се нарежда на първо място, като вече е факт и второто дело, след което е подписано съдебно споразумение с общината за изплащане на равни вноски на сумата от 1 млн. 121 хил. лв. за почистването на общината през 2011-а година. Половината вече са изплатени, увери Олга Китанова и допълни, че през месец май е последната вноска. Още 1 млн. лв. бяха изплатени по-рано от община Дупница отново след завеждане на дело и подписване на съдебно споразумение.
Благоевградската фирма „Галчев инженеринг груп” има претенция за сумата от 503 000 лв. за ремонта на басейните в парк „Рила”, както и за грубия строеж на 1-а детска градина, а делото вече се гледа пред Апелативен съд в София.
Пернишката фирма „Флорс”, която спечели конкурса за озеленяването на града, е завела частичен иск за 100 000 лв. и твърди, че цялата сума, която общината дължи, е 411 966 лв. за третата година от договора, сключен през 2008-а година. Оказва се, че предишният кмет Атанас Янев не е възлагал за 4-а година поръчка за озеленяване, а на 5-а фирмата сама се е отказала от договора.
Консултантската фирма „Юнайт Консултинг” ЕООД има претенция за 327 176 лв. за извършени консултантски услуги по договор за изготвяне на европроектите за енергийната ефективност на училищата и рехабилитацията на пътищата. Общината оспорва този иск с мотива, че фирмата така и не е представила справка от МРРБ за входираните проекти, както и че въпросните услуги не са фактурирани.
Докато тези големи дела текат все още в съда, вече са факт спечелени срещу община Дупница дела от местни фирми. Такъв е примерът с ЕТ „С.Л Столон”, която осъди общината за сумата от 3 207 лв. за доставка на строителни материали след прилагане на фактури, подписани от екскмета Атанас Янев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети