Легенди на НБА идват в България за Мача на звездите

DenNews.bg
15.01.2013
размер на текста:

10-ият Мач на звездите обещава страхотно шоу за баскетболните фенове у нас. В "All Star 2013" ще се включат бивши НБА звезди като Денис Родмaн, Дикембе Мутомбо, Пени Хардуей, Мъгси Богс и Джейсън Уилямс, съобщава Спортал. Треньор на отбора пък ще бъде легендарният хърватски наставник Тони Кукоч.
През миналата година най-голямото име бе това на Денис Родмaн, който обаче не игра, а бе треньор.
Шоу мачът е плануван за април и ще се проведе в "Арена Армеец", а амбицията на организаторите е 12 500 зрители да изпълнят залата.
Надеждите са, че поне още 5 баскетболисти играли в близкото минало в НБА ще пристигнат за "All Star 2013" в София. На полето един срещу друг ще излязат NBA Team с 10 бивши играчи от Асоциацията срещу "Звездите на България".
"Миналата година проектът се оказа блестящ като медийно позициониране и в баскетболно естество - близо 7000 зрители в залата, но излезе финансово губещ, за съжаление. Затова възнамеряваме да преговаряме с основния спонсор на Балканска лига, защото, доколкото ни е известно, той обича да инвестира предимно в губещи проекти. Ние пък, като професионалисти в това, което правим, ще се постараем да сторим и невъзможното да напълним "Арена Армеец" и да създадем максимално баскетболно удоволствие на феновете", заяви изпълнителният директор на Организационния комитет на "Мача на звездите" Стефан Августинов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети