Обвинен в отцеубийство продължава да държи в страх бобовдолско село

DenNews.bg
15.01.2013
размер на текста:

Рецидивист, обвинен в убийството на родния си баща, продължава да безчинства из бобовдолското село Горна Козница. Само няколко дни преди първото заседание по делото за убийството на баща си, 28-годишният Бойчо Кирилов-Хеликоптера е извършил поредна кражба.
На 10 срещу 11 януари Хеликоптера е откраднал газов пистолет и около 20 лв. от къща в с. Горна Козница. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите от Бобов дол са го установили в дома му в Кюстендил. Парите били похарчени, а газовият пистолет открит и иззет. Срещу Хеликоптера е образувано дознание в РУП Бобов дол. Той е известен на полицията като извършител на противозаконни деяния, осъждан е.
За 23 януари е насрочено първото заседание по делото за убийството на 62-годишния му баща, когото пребил до смърт след години тормоз.
Тялото на пенсионирания миньор Кирил Георгиев бе намерено в дома му в Горна Козница на 12-и ноември 2011 г.
Разследването тогава установи, че бащата бил подлаган на тормоз и бит от сина си за пари всеки път щом взимал пенсията си. Тъй като синът не работил никъде, издръжката му основно осигурявал бащата с миньорската пенсия. За зла участ в деня, в който пристигнал сина, за да си вземе поредната „помощ”, пенсиите все още не били изплатени. По всяка вероятност Бойчо помислил, че баща му крие парите и го пребил до смърт.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети