Призоваха ФИФА да изхвърли България от квалификациите заради расизъм

DenNews.bg
15.01.2013
размер на текста:

Расисткият скандал с вече бившия датския национал Патрик Мтилига може да се окаже фатален за отбора на България, пише Стандарт. Английският "Сън" публикува призив за изхвърляне на нашите от световните квалификации. Той е дело на представител на организацията Kick it out, която е основен партньор на ФИФА в борбата с расизма по футболните терени. Българският национален отбор бе наказан да играе при закрити врата следващия си мач от квалификациите, а БФС бе глобен с 35 000 швейцарски франка, заради случая с Мтилига. От Kick it out обаче стигат по-далеч и искат преразглеждане на случая и по-тежко наказание.
Според представител на въпросната организация, сегашната санкция е само "удар през китката" и България трябва да бъде наказана жестоко. "България е постоянен нарушител, наказанието не е достатъчно тежко, за да спре това да се случи отново. Санкцията трябва да варира от изваждане от състезанието до глоби, които са наистина съществени", казва източникът от Kick it out.
От родната футболна централа обявиха, че ще обжалват настоящото наказание, но изглежда, че е по-добре да си замълчим. Напоследък расистката тема е особено актуална във футболна Европа, а при нова изцепка е твърде вероятно да ни бъдат отнети точки и дори да изритат националите ни от понататъчно участие в квалификациите.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети