Задържаха двама, участвали в международен канал за дрога

dennews.bg
11.01.2013
размер на текста:

Служители на ГДБОП, съвместно с техните колеги от ОБОП–Пловдив, задържаха двама мъже, участвали в международен канал за трафик на наркотици през България за Великобритания.
Вчера около 16 часа на автомагистрала “Тракия” в посока София, са задържани 31-годишният Г.С., криминално проявен по чл.194 от НК и осъждан в Германия и С.Т. /30 г./, криминално проявен по чл. 246, ал. 3 от НК и осъждан във Великобритания. Те пътували в лек автомобил.
В хода на разследването при претърсване на колата и жилищата, обитавани от двамата на територията на Пловдив, спецполицаите открили пластмасова бутилка с вместимост 500 милилитра и около 100 милилитра оранжева на цвят течност в нея, както и пластмасова туба с вместимост около 5 литра, пълна със същата течност. При проведения полеви наркотест веществото реагирало положително за наличие на кокаин. Иззети са още 9 пластмасови бутилки с вместимост по 1 литър - кокаин, както и множество мобилни телефони и СИМ карти.
Проведената операция е във връзка със задържаните на 14 декември на ГКПП- Кулата 4 кг течен кокаин, укрити в лек автомобил.
Мъжете се задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 242, ал. 2, във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура в Благоевград.
Действията по разследването продължават.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети