Фирмата на съпругата на кмета Сашо Иванов копае за природни богатства в Бобовдолско

Десислава Панайотова-Янкова
10.01.2013
размер на текста:

Фирмата на съпругата на кмета на Сапарева баня Сашо Иванов Силвия ще копае в района на бобовдолските села Горна Козница и Коркина в търсене на подземни богатства.
„Сима” ООД получи право на проучвания с решение на Министерски съвет на първото правителствено заседание през 2013 година вчера.
Теренът, който ще бъде проучван за наличие на строителни материали е с площ 0,63 кв. км. Минималният очакван размер на инвестициите е 30 220 лв., а стойността на мероприятията по опазване на околната среда за едногодишния срок на разрешението е 3 050 лв.
Разрешение за проучвания за подземни богатства получи и фирмата на ГЕРБ-депутата от Петрич Митко Захов. „Монолит-21 - Андонов и Захов" ООД ще проучва в района на с. Плоски и с.Лиляново, община Сандански. Теренът е с площ 0,74 кв. км. Планираните инвестиции са за 21 хил. лв., а стойността на мероприятията по опазване на околната среда за срока на договора е 2100 лв.
И двете фирми се занимават със строителство, но най-вероятно целта на сегашните сондажи е не само обезпечаване на дейностите им, а и доставка на инертни материали за строежа на автомагистрала „Струма”.
Управител на фирма „Сима” е дупничанинът Росен Минчев, капиталът на дружеството е поделено между съпругата му Малинка и съпругата на Сашо Иванов. Това е повод и опозицията в Сапарева баня да определя дружеството като „фирмата на кмета”.
„Сима” е редовен подизпълнител на проектите в цялата община, свързани със строителство, а бетоновият възел на фирмата е „заплют” като единствен доставчик на материали.
Фирмата на депутата от ГЕРБ Митко Захов пък е изградила десетки обекти в Югозапада, като не веднъж бе упрекван, че печели проекти с държавно и общинско финансиране, като детски градини и ремонта на сградата на областна администрация в Благоевград. Винаги коментарът на депутата обаче е, че той не е в конфликт на интереси, защото е напуснал мястото си в управителното тяло на дружеството и в момента е само съдружник с 50% от активите. Негов съдружник е Иван Андонов, а фирмата е базирана в Сандански.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети