Наркоман потроши дома на хазяите си в Дупница, защото Бог така му наредил

dennews.bg
09.09.2012
размер на текста:

Наркоман потрши дома на на улица „Теменуга” № 3 в Дупница само ден след погребението на хазяина си Христо Шаприн. Стоил Борисов бе пуснат от ареста днес следобяд отново се настани в кирпичената къща, на която късно снощи потроши дори и покрива. Цялата покъщнина е изхвърлена на двора, изпочупени са всички мебели и електроуреди. На въпрос каква е причината да направи това, без да се показва от прозореца, Стоил каза, че Господ така му наредил. Казал му късно снощи да изхвърли всичко от къщата и да я изчисти. Това не му попречило да разбие и изхвърли иконите на Света Варвара, който има параклис в двора на къщата.


Съседи обясниха, че агресията у Стоил била отключена, след като в къщата пристигнал един от собствениците й Тодор Шаприн. Тогава Стоил му показал завещание от покойния Христо Шаприн и починалата преди 2 години Надежда Шаприна, с което на практика вече е собственик на имота. След като двамата се спречкали, Стоил започнал да буйства. В полицията се обадили съседи, които чули крясъците и трошенето на покъщнина. Петима полицаи едвам озаптили Стоил Борисов. Той се крил от тях по стаите, след което се качил на покрива и започнал да скача върху керемидите.
Съседите Климент и Валя Смочевски обясниха, че къщата била наета от Стоил, майка му и брат му, които са от Сапарева баня. Когато почнал късно снощи да буйства, изгонил и тях.
Покойните вече собственици на потрошения дом Надежда и Христо Шаприни станаха жертви на обир на 23-и фавруари миналата година, когато близък техен наркоман ги обра и им отмъкна 2 000 лева. След 2 дни той бе открит и вече е в затвора в Бобов дол.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети