Ултраси на ЦСКА и Левски в ареста след мача България – Италия

dennews.bg
08.09.2012
размер на текста:

Служители на столичната полиция предотвратиха сблъсък между поддръжници на Левски и ЦСКА малко преди началото на футболната среща между националните отбори на България и Италия на 7 септември. Половин час преди започване на мача, група от стотина привърженици на Левски се насочила към Орлов мост, където по същото време се намирали множество фенове на ЦСКА, и ги провокирали. След своевременната намеса на служителите на реда, феновете на Левски са локализирани и съпроводени до сектор Б на Националния стадион. В същото време част от групата поддръжници на ЦСКА направили опит да отговорят на провокацията, като последвали феновете на Левски и започнали да хвърлят по тях камъни и бутилки. В резултат с леки наранявания се оказали двама полицейски служители. Един от извършителите е пострадал. Действията на феновете, част от които са познати на МВР за хулиганство и други противообществени прояви, са били изключително агресивни. Двама от тях са задържани, като на единия е оказана медицинска помощ в болнично заведение. След допълнителна проверка е установено, че те са употребили алкохол, като пробата е показала 1,4 промила. На пострадалите полицейски служители е оказана медицинска помощ на място.
Минути преди началото на спортната среща е задържан мъж в алкохолно опиянение, който се опитал да влезе на стадиона. След като не изпълнил разпореждането да напусне района на спортното съоръжение, той отправил нецензурни реплики и жестове към полицаите. Служителите на реда го задържали за срок до 24 часа. При направения полеви тест, се оказало, че е с 1,38 промила алкохол.
Общо 22 души са установени с алкохолно опиянение и недопуснати на мача.
По време на срещата на територията на стадиона са задържани две непълнолетни лица за запалване и хвърляне на пиротехнически средства, бомбички и факли. След снемане на обяснение, те са предадени на членове на техните семейства.
Минути преди края на мача организирани групи фенове на Левски и Берое в сектор Б влязоха във физически сблъсък помежду си. Полицията продължава работата по установяване на причинителите и участниците в сбиването.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети