Турци и иракчани опитаха да влязат нелегално в България

dennews.bg
07.09.2012
размер на текста:

Гранични полицаи задържаха нарушители на границата. Седем иракчани и четирима палестинци опитали да влязат нелегално от Турция, информират от Пресцентъра на МВР.

Вчера, към 2.45 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Свиленград забелязал трима да пресичат границата от Турция към България. Нарушителите са задържани. Те са без документи за самоличност и по техни данни са иракски граждани – на 29, 26и 22 години. По-късно, към 23.39 часа още четирима техни сънародници – на 26,27,30 и 37г. също опитали да проникнат в страната ни. Минути след 17 часа служители на „Гранична полиция“ от същия участък спрели в района на с. Маточина четирима палестинци при опит да влязат в България от Турция. Четиримата палестинци – на 25, 27,28 и 25 години са без документи за самоличност.
Нарушители на границата са задържани и днес към 1:00 часа от граничен наряд към ГПУ- Свиленград. Двамата са спрени в покрайнините на с. К. Андреево.Те са турски граждани – на 21 и 28 години.
Всички задържани са настанени в Дома за временно настаняване на чужденци в Любимец. Уведомени са дежурните разследващи полицаи и Районна прокуратура - Свиленград.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети