Официално: Найден Найденов става помощник на Плачи

DenNews.bg
06.09.2012
размер на текста:

Треньорът на Марек Юнион-Ивкони и доскорошен селекционер на националния отбор по волейбол на България Найден Найденов се съгласи да бъде помощник на Камило Плачи. Италианският специалист преди дни бе избран да води „лъвовете”, въпреки че на Световната лига и Олимпиадата в Лондон бе асистент на Найденов. Сега реално двамата размениха ролите си, което не бе по вкуса на Найден Найденов, но той преглътна егото си в името на националния отбор. Другата новост в щаба на „трикольрите” е италиански анализатор, който се очаква да пристигне по лична покана от Камило Плачи. Договорът на Плачи и Найденов с българската федерация по волейбол е за срок от 2+2 години. Контрактът ще бъде продължен автоматично при класиране за Световното първенство в Полша през 2014 година, отбелязва Спортал.
"Реших да остана, след като говорих с Камило и той искаше да запазим екипа. Подкрепиха ме и от управителния съвет и отбора. Реших, че съм полезен на българския волейбол и трябва да продължим в негово име. 8:7 бе резултатът от УС, но това не трябва да притеснява никого. Значи има хора, които държат да остана. Реших да водя клубен отбор, за да се развивам. Продължаваме работата в националния тим. Създадохме отбор без групички и без единици - чист колектив. Естествено след това аз да бъда най-сериозната кандидатура за старши треньор на България. Все пак има някаква болка в мен. Целта е след това наистина да бъде един от най-важните кандидати за национален треньор. С Камило се изяснихме на снощната вечеря", коментира ситуацията Найден Найденов.
Камило Плачи пък разкри как се е стигнало до неговото назначаване. "След оставката на Радо Стойчев бях в една италианска болница и трябваше време да излязат изследванията ми. Тогава предложиха поста на Найден. Федерацията можеше да избере дали да продължи да работи с Найден след Олимпиадата или да избере друг треньор. Получих офертата и веднага осведомих Найден за това”, заяви Плачи, който допълни, че ще направи всичко възможно да върне Матей Казийски и Андрей Жеков в националния отбор.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети